Thursday, 27 October 2016

Give up?

There is time when you feel like you are trying your best to do good to others, to make them feel blessed to have you, to make them feel happy, to make them know how much you care for them and to ignore every feeling that you feel for the sake of their happiness but then you feel like.. Enough is enough. Penat nak berpura2 kau okay tapi sebenarnya tak.

Give up?
Maybe. 

Tuesday, 25 October 2016

Fight with yourself.

I'm just tired.
Can i stop all these things?

To feel that nobody care, its hurt.

Overthinking.

I do think i should live my own life.
Alone.

Being alone is better.
Cause i'll never understand what others think.

And people wont hurt with my act, with my words, with my attitude.

And yes. It just me, a girl that really cant adapt with this 'hati tisu' things.

Aku bukan hati tisu.
Itu dulu.

And i hate myself for being me.


Jatuh sejatuhnya.

Kali ni aku betul-betul jatuh.
Jatuh yang aku tak tahu aku boleh bangun tak.

Makin jatuh & jatuh.
Sedih. Sedih dengan diri sendiri.

Pity you. 

Tuesday, 2 February 2016

Again.

Aku tak tahu kenapa, sesekali mesti aku akan ada rasa nak lari daripada semorang. Taknak contact dengan sesiapa. Nak hidup yg totally baru. Semua baru. Tapi sebenarnya aku nak lari daripada apa? Aku pun tak faham dengan diri sendiri. Hahaha.

Tapi aku rasa maybe one day, i'll stop contact with everyone for a while kot? Macam ak pernah buat sekejap masa matrik dulu, sekejap tak sekejap setahun jugak lah. Sempatlah buat seseorang yg someone tapi sekarang dah jadi stranger. Menyesal? Tak. Cuma masa tu ad certain people yg ak still contact. Kali ni try jgn sesapa pun. boleh? lol. Seorang anisah yg pelik. Alah. bukan orang perasan pun as i'm no one to anyone. Kan?

Tapi sebenarnya macam mustahil. Ke tak? Tak kot kalau masa tu ak dh grad, dh ada keje. Should be masa tu ak dh ada life yg baru lah kan?

Eh. Apa yg ak merapu petang2 ni. LOL. Nampak sangat ak tkde keje ap nak buat lepastu pikir bebukan. hahaha. Tkpe. biar blog ni macam diari. bukan ad sesapa baca. yg baca org yg ak tk kenal myb. yg tetiba tersesat jumpa blog ni. hahahaha

---

"Sometimes life is hard, but we must keep moving forward and believe in Him, because at the end we'll return to Him"

Thursday, 31 December 2015

Sabar.

Sabar.
Tak semua org boleh sabar.
Tak semua orang akan terus bersabar.

Dan aku adalah salah seorang yg terkadang aku rasa aku tak mampu nak bersabar dah. Tapi aku tahu sabar tkde limit. Manusia yg melimitkan. kan? Tah la.

Pesan pada diri, teruskan bersabar.
Pesan pada diri, learn from it.
Tak suka apa org buat kat kita, kita jgn buat balik.
Kalau tak apa beza kita dengan dia?

Pesan pada diri, Allah tahu apa kita rasa. Allah tahu mcm mana susahnya kita prevent diri kita from saying something harsh. Allah tahu betapa sakitnya hati kita.

Doa pada Dia, moga kita selalu tenang, walau disakiti.
Doa pada Dia, moga kita tak berdendam.

And yeah, i'm done.
May Allah bless you.
Moga aku masih mampu mendoakan kebaikan buat diri kau.

Wednesday, 23 December 2015

Bitter truth.

There is time, when someone being emotionally with you and she/he speaks out her/his mind, you should be grateful. It's hurt a lot, but you can know what is behind the scene. You'll know what actually people feel about you. You'll know the truth. Yeahh, a bitter truth.

And yes, you cant expect people will understand what hv you done. I cant be mad to those yg misunderstood dgn ap yg ak buat. It just me, who is not good with words, who is not good to explain. 

And yes. Lesson learnt. 


---

And yes, how failed i'am.